TORRE AGBAR




















Dissabte 7 de Juny de 2008

TORRE AGBAR
Av.Diagonal, 211

Torre Agbar, un espectacular gratacel d'alta tecnologia coronat per una cúpula d'acer i cristall, dissenyat per l'internacionalment reconegut arquitecte francès Jean Nouvel, i l'equip barceloní d'arquitectes b 720, amb la col·laboració de l'empresa d'enginyeria domòtica Grepo, està situat en la plaça de Les Glòries, i obre la porta d'entrada del nou districte tecnològic de Barcelona: el 22@bcn.
Es va iniciar la seva construcció en l'any 2001 i fou oficialment inaugurat el 16 de setembre de 2005 en presència de les seves majestats els Reis d'Espanya i altres autoritats. Des del seu inici, ha rebut diversos noms populars, que remeten a la seva forma cilíndrica, com obús, guèiser, supositori, cogombre etc. L'arquitecte francès assegurava que la forma de l'edifici estava inspirada en el llegat arquitectònic d'Antoni Gaudí i les suaus formes de la muntanya de Montserrat.
Té 142 metres d'altitud que acullen 38 plantes a nivell de sòl més 4 soterrades, els fonaments són una prolongació subterrània de la torre que equivalen a l'alçada de 12 plantes. L'edifici esta format de dos cilindres ovalats no concèntrics, les escales, els ascensors de servei i les instal·lacions de servei estan situat
s en el nucli del gratacel.
Per als 50.500 metres quadrats construïts, es van fer ús de 25.000 metres cúbics de formigó i 250.000 quilos d'acer.
La bona posada en marxa d'una arquitectura sostenible i eficaç quant a l'energia, permet utilitzar els avantatges de les condicions climàtiques per a mantenir els requeriments mínims i augmentar la qualitat de vida, l'orientació de l'edifici permet que els raig del sol a través de les més de 4500 finestres contribueixi a la calefacció i al mateix temps aquestes finestres proporcionin una ventilació natural. Per a l'aire condicionat i la calefacció de l'edifici es va instal·lar un sistema VRV amb 27 “zones climàtiques” diferenciats a cada planta, regulat per un sistema central que optimitza els requeriments, depenent de les temperatures exteriors i de l'ocupació de les oficines.
La façana està coberta per 59.619 làmines de vidre transparent i translúcid que conformen la pell del gratacel, unes opaques i altres clares, tenen fins a 17 graus d'inclinació per a poder-les graduar en funció de la llum i temperatura, aquestes làmines són controlades per un ordinador capaç de projectar combinacions de 16 milions de tonalitats i oferir un espectacle singular de colors. També en la façana hi ha instal·lats uns 4000 dispositius lluminosos amb tecnologia LED que permeten crear imatges al voltant del perímetre cilíndric.
L'edifici és propietat de la Immobiliària Layetana, la seva construcció va costar 132 milions d'euros i el Grup Agbar ho té llogat amb una posterior opció de compra.
La visita, guiada per la senyoreta Ana, que amb gran professionalitat ha atès els 4 grups, s'ha desenvolupat en els espais següents: l'Auditori amb capacitat per a 316 persones situat en la planta soterrani. Planta 2ª, oficina amb una superfície útil de 817,81 metres quadrats sense columnes totalment diàfana, sense cables visibles, amb mobiliari i decoració personalitzada i que s'organitza al voltant del nucli central de formigó. Planta 15ª, cafeteria d'ús exclusiu per al personal operant en l'edifici amb taules i cadires de disseny personalitzat. Planta 33ª, la més elevada, tota d'acer i cristall, destinada a mirador, oferint al visitant una insòlita vista de la ciutat.

Torre Agbar, un espectacular rascacielos de alta tecnología coronado por una cúpula de acero y cristal, diseñado por el internacionalmente reconocido arquitecto francés Jean Nouvel, y el equipo barcelonés de arquitectos b 720, con la colaboración de la empresa de ingeniería domótica Grepo, está situado en la plaza de Las Glorias, y abre la puerta de entrada del nuevo distrito tecnológico de Barcelona: el 22@bcn.
Se inició su construcción en el año 2001 y fue oficialmente inaugurado el 16 de septiembre de 2005 en presencia de sus majestades los Reyes de España y otras autoridades. Desde su inicio, ha recibido diversos nombres populares, que remiten a su forma cilíndrica, como obús, géiser, supositorio, pepino etc. El arquitecto francés aseguraba que la forma del edificio estaba inspirada en el legado arquitectónico de Antonio Gaudí y las suaves formas de la montaña de Montserrat.
Tiene 142 metros de altura que acogen 38 plantas a nivel de suelo más 4 en el sótano, sus cimientos son una prolongación subterránea de la torre que equivalen a la altura de 12 plantas. El edificio esta formado de dos cilindros ovalados no concéntricos, las escaleras, los ascensores de servicio y las instalaciones de servicio están situados en el núcleo del rascacielos.
Para los 50.500 metros cuadrados construidos, se emplearon 25.000 metros cúbicos de hormigón y 250.000 kilos de acero.
La buena puesta en marcha de una arquitectura sostenible y eficaz, en cuanto a la energía, permite utilizar las ventajas de las condiciones climáticas para mantener los requerimientos mínimos y aumentar la calidad de vida, la orientación del edificio permite que los rayos del sol a través de las más de 4500 ventanas contribuya a la calefacción y al mismo tiempo estas ventanas proporcionen una ventilación natural. Para el aire acondicionado y la calefacción del edificio se instaló un sistema VRV con 27 “zonas climáticas” diferenciados a cada planta, regulado por un sistema central que optimiza los requerimientos dependiendo de las temperaturas exteriores y de la ocupación de las oficinas.
La fachada está cubierta por 59.619 láminas de vidrio transparente y translúcido que conforman la piel del rascacielos, unas opacas y otras claras, tienen hasta 17 grados de inclinación para poderlas graduar en función de la luz y temperatura, estas láminas son controladas por un ordenador capaz de proyectar combinaciones de 16 millones de tonalidades y ofrecer un espectáculo singular de colores. También en la fachada hay instalados unos 4000 dispositivos luminosos con tecnología LED que permiten crear imágenes alrededor del perímetro cilíndrico.
El edificio es propiedad de la Inmobiliaria Layetana, su construcción costó 132 millones de euros y el Grupo Agbar lo tiene alquilado con una posterior opción de compra.
La visita, guiada por la señorita Ana, que con gran profesionalidad ha atendido los 4 grupos, se ha desarrollado en los espacios siguientes: el Auditorio con capacidad para 316 personas situado en la planta sótano. Planta 2ª, oficina con una superficie útil de 817,81 metros cuadrados sin columnas totalmente diáfana, sin cables visibles, con mobiliario y decoración personalizada y que se organiza alrededor del núcleo central de hormigón. Planta 15ª, cafetería de uso exclusivo para el personal operante en el edificio con mesas y sillas de diseño personalizado. Planta 33ª, la más elevada, toda de acero y cristal, destinada a mirador, ofreciendo al visitante una insólita vista de la ciudad.


Agbar Tower, a spectacular high-tech skyscraper topped by a dome of steel and glass, designed by the internationally renowned French architect Jean Nouvel, and the Barcelona team of architects b 720, with the collaboration of the engineering firm domotics Grepo, is located in the Plaza Las Glorias, and opens the front door of the new technological district of Barcelona:
22@bcn
.
It began its construction in 2001 and was officially opened on September 16, 2005 in the presence of Their Majesties the King and Queen of Spain and other authorities. Since its inception, has received several popular names, which refer to its cylindrical shape, as a howitzer, geyser, suppository, cucumber and so on. The French architect claimed that the shape of the building was inspired by the architectural legacy of Antonio Gaudi and mild forms of the mountain of Montserrat.
It has 142 meters high hosting 38 plants to ground level plus 4 in the basement, its foundations are an extension of the underground tower equivalent to the height of 12 floors. The building consists of two concentric cylinders not oval, stairways, elevators service and service facilities are located in the heart of skyscrapers.
For built 50,500 square meters, were used 25,000 cubic meters of concrete and 250,000 pounds of steel.
Good implementation of a sustainable and efficient architecture, in terms of energy, allows you to use the advantages of climatic conditions to maintain the minimum requirements and increase the quality of life, the orientation of the building allows the sun's rays through of the more than 4500 windows contribute to the heating and at the same time these windows provide natural ventilation. For air conditioning and heating of the building was installed a system VRV with 27 "climatic zones" distinct to each plant, governed by a central system that optimizes the requirements depending on outside temperatures and occupation of the offices.
The facade is covered by 59,619 sheets of translucent and transparent glass that form the skin of skyscrapers, some other clear and opaque, have up to 17 degrees inclination to graduate depending on light and temperature, these plates are controlled by a computer capable combinations of projecting 16 million tones and offer a unique spectacle of color. Also in the facade are installed about 4000 lights with LED technology devices that create images around the perimeter cylindrical.
The building is owned by the Real Estate Layetana, its construction cost 132 million euros and the Agbar Group has leased with an option to buy later.
The tour by Miss Anna, who has served with great professionalism the 4 groups, has developed in the following areas: the auditorium with a capacity of 316 people located in the basement floor. 2 nd Floor, office with a usable area of 817.81 square metres without columns completely clear, without visible wires, with custom furniture and decoration and that is organized around the central core of concrete. 15 th Floor, cafeteria exclusive use for staff operating in the building with tables and chairs custom look. Plant 33 meetings, the highest, all steel and glass designed to viewpoint, offering the visitor an unusual view of the city.

Visitants: 108 persones
Preu: Gratuït














No hay comentarios: